Havaların ısınmasıyla baharın iyiden iyiye kendini hissettirdiği son günlerde okula gidip derslere odaklanmak ne kadar zor gelse de zaman çabuk geçiyor. Okulların kapanmasına az bir zaman kaldı ve seneyi güzel bir şekilde kapatmak için hala şansımız olduğunu unutmadan motivasyonumuzu yüksek tutalım. Yepyeni filmlerle, eğlenceli bir haftasonunu geride bıraktık. Güzel sürprizlerle dolu bir hafta geçirmeniz dileklerimle, vizyona giren yapımları sizlerle paylaşıyorum. İyi seyirler!

Sessiz Bir Yer (13 Nisan 2018 / IMDB: 8.2 / 90 dk)

Bu haftanın beni en heyecanlandıran yapımlarından Sessiz Bir Yer, korku ve gerilim türleri arasında IMDB puanlamasına göre türdeşi birçok yapımı geride bırakarak bir başarıya imza atıyor. Korku filmi klişelerinden sıyrılarak görsellikten çok seslere daha doğrusu “sessizliğe” odaklanan film, fragmanıyla dikkat çekiyor. Film hakkında spoiler vermekten kaçınmak istesem de filmin yayınlanmış olan bir fragmanında gördüğüm üzere insan avcısı yaratıklar hakkında olduğu izlenimini edindim. Ayrıca bu yaratıkların gözlerinden çok kulaklarıyla hareket etmesi, Until Dawn oyunundan aşina olduğum yaratıklar olan Wendigo‘yu çağrıştırdı.

Bir Kızılderili efsanesiyle ortaya çıkmış olan ve günümüze kadar birçok film, dizi ve oyuna konuk olan Wendigo isimli yaratıklar, insan olabilmek için insanlarla beslenen lanetlenmiş varlıklar. Daha yoğun olarak Kanada çevresinde yaşadığına inanılan bu varlıklar, oldukça ürkütücü dış görünüşleri ve mükemmel avcılık kabiliyetleriyle tamamen uzak durulması gereken yaratıklar arasında yer alıyor. Özellikle Until Dawn oyununa aşina olan okuyucularım, işitsel özelliklerinin oyunun akışını nasıl etkilediğini bildiklerinden filmde yaşanabilecek şiddet seviyesini tahmin edebileceklerdir.

İşitme problemleri olmamasına karşında işaret diliyle anlaşıp, olabilecek minimum ses seviyesinde hayatlarına devam eden çekirdek bir ailenin kaderleri yanlışlıkla kırılan bir lamba yüzünden nasıl değişecek, aile hangi kötülüklerinden gölgesi altında kalacaktır?

Rampage: Büyük Yıkım (13 Nisan 2018 / IMDB: 6.7 / 107 dk)

Haftanın macera kategorisinde izleyicilerle buluşan yapımı Rampage: Büyük Yıkım, fragmanıyla akıllarda ilk olarak yapım yılı 1933 olan ve yakın zamana kadar da popüleritesini koruyup nesiller boyunca bir efsane haline dönüşen King Kong filmini anımsatıyor.

Özellikle dev bir goril olan King Kong’un Empire State Binası’na tırmandığı sahne zihinlerimize birçoğumuz için oldukça tanıdıktır. Hatta yakın geçmiş yapımları arasında yer alan How I Met Mother dizisinde bu kült sahneye; Robin’in bir maymun hırsızlığını konu almak istediği halde işlerin hiç de planlanmadığı gibi gittiği bir bölümde saygı duruşunda bulunulmuştu.

Rampage filmi, genetik mutasyona uğrayan diğer hayvan türlerini de senaryosuna dahil ettiği için King Kong‘tan ayrılıyor. Filmde dev bir orangutan dışında oldukça büyük boyutlarda bir kurt ve timsah görmeniz de mümkün. Bu tarz mutasyonların gelişen bilim dünyasıyla gerçekleşme olasılığının oldukça fazla olduğunu düşünmekteyim.

Aksiyon filmlerinin aranan yüzleri arasında yer alan oyuncu Dwayne Johnson‘ın hayat verdiği karakter Davis Okoye, insanlardan izole bir primatolog olarak hayatına devam ederken en yakın goril dostlarından birinin değişimiyle küresel bir afeti engellemek için harekete geçer. İnsanların doğa kanunlarına karşı gelme dürtüsü onların sonunu getirecek midir?

Arada (13 Nisan 2018 / IMDB: – / 88 dk)

Biyografi türünde vizyona giren ve başarılarıyla ülkemizde popüleritesi artmış oyuncuları bir araya getiren yapım Arada, yönetmenin kendi hayatını beyaz perdeye aktarmış olduğu bir film olma özelliği taşıyor. Filmde İstanbul’da tarzıyla varolmaya çalışan punk bir genç olan Mu Tunç’un hayatı işleniyor. Aynı zamanda film, Türk yapımları arasında ilk kez punk temasını ve bu türdeki müzik ağırlıklı bir konuyu işliyor. Birçok festivalde gösterilecek olan ve Mu Tunç ilk uzun metraj filmi Arada‘yla birlikte “Tamamen şehir ve günümüzü anlatan ve bunu yaparken de estetik değerini kaybetmeden birçok kişiye ulaşan filmler yapan bir yönetmen olmak istiyorum.” açıklamasını yaparak ideallerini bizlerle paylaşıyor.

İstanbul’da yaşayan genç punkçı Ozan, babası ile anlaşmazlıkları sonucu kız arkadaşı Lara ile atılmaya çalıştıkları bir Kaliforniya macerasında mutlu sona ulaşabilecek midir?

                                                       

                                   Haftaya görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

 

Kaynaklar:

http://www.postkolik.com/haber/mu-tunc-ilk-punk-filmi-aradayi-anlatti

www.beyazperde.com

www.imdb.com

Leave a Reply